Terve taas!

Ajattelin taas kirjoittaa näitä ajatuksiani, kun tämä asioiden ylöskirjaaminen täsmentää ajatuksiani. Tiedän, että sinä mieluimmin puhuisit asioista, ja odotat minun tulevan puheillesi. En kuitenkaan aina oikein osaa sanoa naamatusten keskusteluissa mitä ajattelen, kun asiat tulevat siinä niin äkkiä ettei niitä kerkiä yhtään pohtimaan.

Samoin käy myös vetämissäsi tiimipalavereissa. Puhuttiin tästä tiimin sisällä, ja ajateltiin kysyä, että olisiko mitenkään mahdollista saada tietoa käsiteltävistä asioista jo palaveria edeltävänä päivänä? Tämä siksi, että olisi jo etukäteen ehtinyt vähän miettiä mitä niistä asioista itse ajattelee. Palaverissa asiat tulee aina vähän yllätyksenä, eikä siinä tule asioita ja mielipiteitä aina mieleen. Ne tulee vasta sitten illalla ja seuraavana yönä.

Puhuttiin myös tiimin kanssa siitä sinun moitteestasi meidän kahvitunnin vietosta. Muistatko muuten kun itse olit yksi meistä, miten olit sitä mieltä että ei kai tässä vielä mikään kiire töihin ole? Jotenkin tuntuu vähän tekopyhältä nyt tuo äksyilysi. Eikö me voitaisi sitä vähän rakentavamminkin porukalla käsitellä?

Kiitos muuten siitä kirjauspisteen työtuolin korjauksen hoitamisesta. Se huoltomies kävi sen vaihtamassa. Äksy oli sekin, kun ei meille mitään puhunut eikä edes tervehtinyt. Mutta vaihtoi kuitenkin tuolin nopeasti.

Kiitos myöskin siitä, että kävit opastamassa minua sen meidän tietojärjestelmän kanssa. Olisiko mahdollista tehdä vielä sellainen listaus, missä ne yleisimmät virhetilanteet ja niiden ratkaisut olisi listattuna? Jotkut niistä eivät tarttuneet siinä opastuksessasi mieleeni, enkä kuitenkaan kehtaisi olla jatkuvasti niistä kyselemässä.

Puhuttiin tiimiporukalla muuten myös siitä kiky-hommasta. Ajateltiin vaan, että olisi meillä töissä sellaisiakin juttuja, mitkä me voitaisiin tehdä sujuvammin ja aikaa säästäen. Siksi työajan lisääminen tuntuu vähän hassulta etenkin, jos me tehdään samaan aikaan ne työt kankeammalla tavalla. Noita parannusajatuksia löytyi tiimiporukalla yllättävänkin paljon. Voitaisiinko me joskus jutella noista ideoista?

Tässäpä näitä mielenpäällä olleita asioita taas olikin. Sori taas kun häiritsin näin sunnuntaina, mutta en tule ensi viikolla töihin. Työterveyslääkäri kirjoitti minulle taas viikon sairaslomaa. Pärjäilkää!

Edellinen Kirje esimiehelle löytyy tästä linkistä https://leanlc.fi/kirje-esimiehelleni/