Blogi

6 + 1

Otsikko ei tarkoita Loton kuutta ja lisänumeroa, vaan ihmisille kohdistettavan myönteisen ja ohjaavan palautteen välistä suhdetta. Myönteinen palaute on sitä, että esim. esimies, kollega tai asiakas huomaa jotain hyvää ihmisen tekemisissä. Ohjaava palaute on sitä, että ihmisen tekemiseen on jollakin jotain huomautettavaa. Arjessa tämä ohjaaminen ilmenee yleensä kritiikkinä.

Lue lisää »

Työpaikan pelikirja

Tuntuuko sinusta, että korjailet usein työkavereittesi puutteellisesti tekemien töiden jälkiä. Oletko sinä se, joka korjaa toisten levittämiä roskia? Harmittaako sinua, että työkaverisi on keksinyt ihan uuden tavan tehdä työnsä, ja joudut korjaamaan hänen aikaansaannoksensa? Työn onnistuminen vaihtelee päivästä ja tekijästä riippuen. Näin käy kun työpaikan pelikirja puuttuu.

Lue lisää »

Kirje työntekijälleni

Terve! Kiitos kahdesta aiemmasta kirjeestä, jotka olet minulle kirjoittanut. Ymmärrän, että sinun on helpompi tuoda ajatuksiasi esiin näin paperilla. Ja sinällään on hyvä että pystymme käsittelemään näitä hankalampia asioitamme näin kirjeiden välityksellä, mutta silti haluaisin myös keskustella näistä asioista ihan kasvotustenkin.

Lue lisää »

Kirje esimiehelleni, osa 2

Terve taas!

Ajattelin taas kirjoittaa näitä ajatuksiani, kun tämä asioiden ylöskirjaaminen täsmentää ajatuksiani. Tiedän, että sinä mieluimmin puhuisit asioista, ja odotat minun tulevan puheillesi. En kuitenkaan aina oikein osaa sanoa naamatusten keskusteluissa mitä ajattelen, kun asiat tulevat siinä niin äkkiä ettei niitä kerkiä yhtään pohtimaan.

Lue lisää »

Kirje esimiehelleni

Tervehdys! Kirjoitan sinulle ajatuksiani ja toiveitani ihan näin paperilla. Olemmehan me näistä keskustelleet, mutta kun tuntuu siltä että ne matkan varrella unohtuvat, tai käy ilmi että olemme ymmärtäneet asiat eri tavoin. En minä viimeksi sinua tarkoittanut kritisoida kun sanoin, että joskus on töissä sellainen hylätty olo.

Lue lisää »

Tuottavuushyppy

Kehitys tapahtuu portaittain. Kun olemme saavuttaneet alemman portaan ja seisomme sillä vakaasti, pystymme nousemaan ylöspäin seuraavalle portaalle. Kehittyminen on määrätietoista taapertamista eteenpäin, jossa välillä tulee takapakkeja. Kokeilemme jotain ja opimme onnistumisista sekä tapahtuneista virheistä.

Lue lisää »